A PADEL MAGYARORSZÁGON

PÁLYÁK/JÁTÉKOSOK:

Miután 2018 nyarán megépült az első nyilvános, szabvány padel klub Budapesten, Premier Padel név alatt, mára már országosan is egyre gyakrabban nyílnak pályák. Szentendrén, Gödön, Kecskeméten, Hajdúszoboszlón, Szegeden és Budapesten is találhatóak pályák. Napjainkban 36 pálya üzemel 16 helyszínen, négyszer több, mint 2020-ban, 13 pálya épül jelenleg.

A magyar ranglistán több, mint 250 játékos szerepel, több, mint 600 regisztrált versenyző van, a hazai padel játékosok becsült száma jelenleg 3000, mely évről évre duplázódik.

VERSENYEK:

A MAPASZ 2018 óta rendez versenyeket, 2022-ben már 17 Hungarian Padel Tour állomást, egy Magyar Bajnokságot és 2020 óta már csapatbajnokságot is, ahol 2021-ben 8 csapat vett részt. 2022-ben megrendezésre került az I. Junior Országos Padel Bajnokság. Padelezőink az elmúlt években részt vettek felnőtt és szenior Európa Bajnokságon, nemzetközi versenyeken Ausztriában, Horvátországban, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban.

A CEPT, Közép Európai Padel versenysorozat 5000€ összdíjazású első állomásának a Padel Club Bravos adott otthont, ahol 5 ország versenyzői mérték össze az erejüket.

Sikeresen zajlott le Szentendrén az APT Padel Tour 110,000€ összdíjazású állomása, Magyarország padel történetének eddigi legnagyobb nemzetközi versenye.

EDZŐK:

A 2020-as évben a kétszeres női világbajnok spanyol szakember Belén Castrillo irányítása alatt már 23 magyar edző végezte el az első MAPASZ által szervezett edzőképzés alap és haladó osztályát. 2021-ben három hazai padelező végezte el a FEPA (Európai Padel Szövetség) bíróképzését. Szeretnénk, hogy a padel edzőképzés hamarosan a Testnevelési Egyetem kötelékei alá tartozna, ezért a tárgyalásokat az egyetemmel hamarosan megkezdjük.

SZAKMAI SZERVEZETEK:

A Magyar Padel szövetség 2018 óta tagja a Nemzetközi Padel Szövetségnek (FIP), és 2019-óta az Európai Padel Szövetségnek (FEPA) is, melyben Kerekes Péter elnökségi tag. 2021 májusában a MAPASZ-t felvette tagjai közá a Magyar Versenysport Szövetség is. A magyar padelt kiemelt projektként kezeli a HEPA Sportech Hungary programja is.