A PADEL MAGYARORSZÁGON

PÁLYÁK/JÁTÉKOSOK:

Miután 2018 nyarán megépült az első nyilvános, szabvány padel klub Budapesten, Premier Padel név alatt, mára már országosan is egyre gyakrabban nyílnak pályák. Jelenleg Szentendrén, Gödön, Kecskeméten, Hajdúszoboszlón, Szegeden és Budapesten is találhatóak pályák. A szövetség számításai szerint nagyságrendileg 2,000-en játszanak kisebb nagyobb rendszerességgel.

VERSENYEK:

A MAPASZ 2018 óta rendez versenyeket, évente átlagosan 6 ranglista versenyt, egy Magyar Bajnokságot és 2020 óta már csapatbajnokságot is, ahol 2020-ban 7 csapat vett részt. Padelezőink az elmúlt években részt vettek felnőtt és szenior Európa Bajnokságon, nemzetközi versenyeken Ausztriában, Horvátországban, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban.

EDZŐK:

A 2020-as évben a kétszeres női világbajnok spanyol szakember Belén Castrillo irányítása alatt már 23 magyar edző végezte el az első MAPASZ által szervezett edzőképzés alap és haladó osztályát. 2021-ben három hazai padelező végezte el a FEPA (Európai Padel Szövetség) bíróképzését. Szeretnénk, hogy a padel edzőképzés hamarosan a Testnevelési Egyetem kötelékei alá tartozna, ezért a tárgyalásokat az egyetemmel hamarosan megkezdjük.

SZAKMAI SZERVEZETEK:

A Magyar Padel szövetség 2018 óta tagja a Nemzetközi Padel Szövetségnek (FIP), és 2019-óta az Európai Padel Szövetségnek (FEPA) is, melyben Kerekes Péter elnökségi tag. 2021 májusában a MAPASz-t felvette tagjai közá a Magyar Versenysport Szövetség is. A magyar padelt kiemelt projektként kezeli a HEPA Sportech Hungary programja is.

%d bloggers like this: